niin & näin sai uudet päätoimittajat


niin & näin

Filosofisen aikakauslehden niin & näin vuoden ensimmäinen numero on ilmestynyt. Numerossa on kolme teemaa: mielen filosofia, evoluutiokeskustelu ja poliitikon taito. Mielen filosofian teemassa julkaistaan ensimmäistä kertaa suomeksi Thomas Nagelin  klassikkoartikkeli "Millaista on olla lepakko" (What Is it Like to Be a Bat?, 1974). Tuttuun tapaan lehdessä on myös kirja-arvosteluja, esseitä ja aikalaiskritiikkiä. Kolumnisteina esiintyvät Sari Kivistö ja Jaana Parviainen, haastateltavana taidefilosofi Renée van de Vall. Numeron taiteilijat ovat maalari Anne Rossi ja graafikko Tuomas Hallivuo.

Numeron myötä lehti saa uudet päätoimittajat. Vuoden 2006 lopulta lähtien päätoimittajina toimineet Jarkko S. Tuusvuori ja Tere Vadén jatkavat lehden toimittajina, ja heidän tilalleen astuvat Ville Lähde ja Antti Salminen, molemmat Tampereelta. Ville Lähde on vastuussa vuoden kahden ensimmäisen numeron päätoimittamisesta, ja Antti Salminen syksyn numeroista.

Ville Lähde (FT) on toiminut vuodesta 2004 lehden toimittajana ja vuodesta 2005 artikkelitoimittajana. Hän on toiminut myös Muutoksen kevät -lehden päätoimittajana vuosina 1996-2002 sekä Vastapainon hallituksessa vuodesta 2001. Filosofisessa työssään hän on keskittynyt ympäristöfilosofiaan, sanan "luonto" merkityksiin ja Rousseaun ajatteluun. Hän toimii huhtikuusta kesäkuuhun Suomen tiedetoimittajat ry:n media fellow -apurahalla.

Antti Salminen aloitti lehden toimitusneuvostossa 2006 ja toimituksessa 2008. Hän on päätoimittanut  Aikalainen -lehteä (2007-2008) ja avustanut useita kulttuurilehtiä. Keväällä niin & näin -kirjoilta ilmestyy hänen käännöksensä Martin Heideggerin teoksesta Mitä on metafysiikka?, ja Ntamo julkaisee hänen romaaninsa. Hän viimeistelee väitöskirjaansa Paul Celanin runoudesta.

niin & näin on 1994 perustettu neljännesvuosittainen filosofian ammattilaisten ja amatöörien kohtauspaikka, monitieteinen asiantuntijafoorumi, yhteiskuntakriittinen debattiareena ja näyttävä kulttuurimakasiini.

niin & näin -kirjat on 2002 perustettu teossarja, jossa on ilmestynyt puolensataa nimekettä klassikkokäännöksistä kotimaisiin tutkijapuheenvuoroihin. Vuonna 2007 avattu Filosofia.fi on niin & näinin ja Åbo Akademin filosofian oppiaineen yhdessä ylläpitämä filosofian verkkoportaali. niin & näinin, niin & näin -kirjojen ja Filosofia.fi-portaalin toiminnasta vastaa Eurooppalaisen filosofian seura ry.

Yhteystiedot:
Ville Lähde, paatoimittaja(at)netn.fi, +35840-7776772
Antti Salminen, antti.e.salminen(at)uta.fi, +35844-0363536

Ilmoitus- ja tilausasiat Mervi Ahonen
ilmoitukset(at)netn.fi, tilaukset(at)netn.fi, +35840-7214891

Verkkokauppa: http://netn.fi/kauppa/
Filosofiaportaali: http://filosofia.fi/