Filosofinen kulttuurilehti PAATOS etsii kirjoittajia syksyn teemanumeroon


Paatos
kirjoituskutsu

Filosofinen kulttuurilehti PAATOS etsii kirjoittajia syksyn teemanumeroon

Normaali

Mikä tekee normaalista normaalin? Normaalius on jo pitkään ollut vilkkaan yhteiskunnallisen keskustelun kohteena esimerkiksi keho-, sukupuoli- ja etnisyysnormeihin liittyen. Pandemian jälkeisen ajan pilkistäessä horisontista on “uusi normaali” tullut osaksi vanhaa normaalia. On siis hyvä hetki keskustella siitä, mitä normaali oikeastaan on sekä sen roolista elämässämme ja ajattelussamme. Mikäli aihe herättää sinussa ajatuksia, kirjoita niistä Paatokseen!

Kirjoittajilta toivomme omaperäistä, selkeästi ilmaistua ja ytimekästä (noin 20 000 merkkiä välilyönneillä) lähestymistä aiheeseen minkä tahansa asiaproosan lajin kautta. Artikkelin pohjana voi käyttää vaikka opintosuoritusta, kuten esseetä, kandia, gradua tai se voi olla esimerkiksi väitöskirjaasi esittelevä julkaisu. Paatos julkaisee myös esim. teemaan liittyviä haastatteluja ja kirja-arvosteluita.

Etsimme kirjoituksia myös Paatoksen Avauksia-palstaan. Avauksen ajatuksena on muotoilla
pikemminkin hyvä kysymys kuin vastaus, ja sen pituus voi olla huomattavasti lyhyempi kuin valmiin esseen.

Julkaisemme Paatoksessa myös filosofisia tekstejä, jotka eivät liity suoraan teemanumeron aiheeseen.

Kaikki Paatokseen saapuvat tekstit käyvät läpi toimitusprosessin, joten tekstin ei tarvitse olla mielestäsi julkaisuvalmis lähetettäessä – myös hyvin jäsennelty suunnitelma kirjoitukseksi kelpaa.

Paatos myös pidättää oikeuden hylätä suoraan tekstit, jotka eivät perustelluista syistä sovi julkaistaviksi. Hyvän kuvan Paatoksen hakemasta tyylistä saa lukemalla vanhoja juttujamme. Paatos on avoin julkaisu ja tekstit julkaistaan Creative Commons Nimeä 4.0 Kansainvälinen-lisenssin (CC BY SA) alla (ks. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.fi)

Lähetä tekstiehdotuksesi tai abstraktisi 30.11.2021 mennessä sähköpostilla osoitteeseen paatos@paatos.fi. Ken uskaltaa ajatella uskaltakoon myös kirjoittaa!

Paatosta voi lukea osoitteessa: http://www.paatos.fi.

Lisää ohjeita kirjoittamiseen löydät osoitteesta: http://www.paatos.fi/ohjeita-kirjoittajille/