Vinkkejä kirjamessuille


kirjat
Helsingin kirjamessut
EFS ry

Helsingin kirjamessuilla on filosofista tematiikkaa tarjolla yltäkyllin aina urheilun etiikasta kulttuurilehtien historiaan. Muutamia täsmäpoimintoja:

Torstaina Louhi-lavalla kello 14 on nuorten filosofiafoorumi, jossa kysytään saako ilmaisunvapautta rajoittaa ja millä perusteella? Filosofiassa syventäviä opintoja suorittavat lukiolaiset keskustelevat kirjailija, lakimies, filosofi Jarkko Tontin kanssa. Yleisöllä on mahdollisuus osallistua keskusteluun.

Perjantaina kello 14 Aleksis Kivi-lavalla julkaistaan EFS ry:n kustantama Mika Hannulan kirja Suomalaisuus - erään sukupolven tarina. Kirjassa kysytään mistä puhumme kun puhumme Suomesta ja suomalaisuudesta? Kirja hahmottaa Suomea ja suomalaisuutta monikollisina käsitteinä, kriittisen refleksiivisinä välineinä pohtia keitä me olemme, missä me olemme ja minne olemme kenties menossa.

Sununtaina Katri Vala-lavalle astelee kello 14:30 professori Timo Airaksinen kertomaan kirjastaan Elämänhallinnan haaste. Mottona:
"Jos toivoa ylipäänsä on, se on löydettävissä omien ajatusten ja tunteiden hallinnasta."

Edelleen sunnuntaina Takauma-lavalla kello 16:00 suomentajat
Anna Helle ja Tapani Kilpeläinen keskustelevat Deleuzesta kirjoittajana ja käännettävänä. Haastattelijana on Nuori Voima -lehden päätoimittaja Olli Sinivaara.