Turun kirjamessut


Filosofisesti ja hieman muutenkin mielenkiintoisia poimintoja Turun kirjamessuilta (5.-7.10.2008):

Perjantai

Auditorio 2
Klo 10.30-12.30
Tiede oppimisen välineenä seminaari Mukana FT, oppimisjohtaja Matti Rossi, Heureka: oppimisympäristöt, oppimiskeskuspäällikkö Tapio Kujala, kustantaja Kimmo Pietiläinen, Terra Cognita: Oppikirjat ja tiede. Teemaesittelyt: Ympäristöatlas (Into-kustannut); toimittajat Mika Rönkkö, Helena Telkänranta ja Mira Käkönen, Sokrates koulussa; FM Tuukka Tomperi (Eurooppalaisen filosofian seura). Puheenjohtaja Suomen Tiedetoimittajien liiton puheenjohtaja Ulla Järvi
Järjestäjä: Länsi-Suomen lääninhallituksen sivistysosasto ja Turun Messu- ja Kongressikeskus

15.00 Koulu ja valta-pamfletti. Toimittaja Mika Rönkön vieraina opettajat Martina Reuter ja Annika Luther (Fiore-lava)

15.20 Millainen on filosofinen? niin ja näin, lehtiä ja klassikoita! Päätoimittaja Jarkko S. Tuusvuori ja Tapani Kilpeläinen kertovat lehdestään ja syksyn kirjoista (Giorgio Colli: Nietzschen jälkeen: ja Fedor Dostojevski: Talvisia merkintöjä kesän vaikutelmista) (Kirjakahvila)

Lauantai

13.00 Miten evoluutioteoria vaikutti ja vaikuttaa eri tieteissä? Professori Hanna Kokko, Helsingin yliopisto, professori Petri Ylikoski, Tampereen yliopisto, professori Pekka Hakamies, Turun yliopisto ja dosentti Timo Honkela, Teknillinen korkeakoulu keskustelevat, Tieteellisten seurain valtuuskunta ja Tiedonjulkistamisen neuvottelukunta (Tiede-lava)

Kokoustila 4
Klo 14.00-15.00
Sokrates koulussa tapahtuma. FM Tuukka Tomperi, Tampereen yliopisto, lehtori Eero Salmenkivi, Helsingin yliopisto ja FT Hannu Juuso, Oulun yliopisto ja normaalikoulu
Järjestäjä: Eurooppalaisen filosofian seura ry

Sunnuntai

12.00 Kirjailija, tutkija Tommi Uschanov: Mikä vasemmistoa vaivaa?, Teos. Haastattelija VTT, kirjailija Rauli Mickelsson (Tiede-lava)

* * *

Eurooppalaisen filosofian seura toivottaa kaikki tervetulleeksi osastolleen (A47a) tutustumaan niin & näin -lehteen, niin & näin –kirjoihin sekä filosofisiin t-paitoihin sekä osallistumaan filosofiseen kyselyyn. Tervetuloa!