PhilPapers -verkkopalvelu


verkkosivut

Jukka Mikkonen

PhilPapers on tammikuussa 2009 perustettu englanninkielisten akateemisten filosofisten julkaisujen avoin hakemisto. David Bourgetin (University of London) ja David Chalmersin (Australian National University) koordinoima sekä lukuisten avustajien toimittama hakemisto perustuu Chalmersin MindPapers-bibliografiaan sekä Wolfgang Schwarzin Online Papers in Philosophy -projektiin. Lisäksi EpistemeLinks-sivuston ylläpitäjä Thomas Stone on avustanut PhilPapersia lahjoittamalla hakemistoon linkkejä historiallisiin e-teksteihin.

Verkkojulkaisuihin painottunut PhilPapers eroaa muista avoimista filosofiahakemistoista kattavuuteensa ja nopeutensa vuoksi: Hakemiston indeksiä päivitetään jatkuvasti suurten kustantamojen, Yhdysvaltain kongressin kirjaston, verkkoarkistojen (SSRN, PhilSci, CogPrints, PhOnline) sekä käyttäjien lähettämillä julkaisutiedoilla. Beta-vaiheessa olevan palvelun seurannassa on jo miltei 200 filosofista lehteä, ja tätä kirjoitettaessa hakemistossa on 187 232 julkaisun tiedot.

Hakemisto on jaettu yli 3 000 kategoriaan, ja julkaisuja voi selata ja hakea monin eri tavoin. Lisäksi palvelussa on keskustelupalsta sekä profiilisivut käyttäjille. Paraikaa PhilPapers etsii toimittajia lajittelemaan hakemiston julkaisutietoja; haku kestää huhtikuun 30. päivään saakka.

PhilPapersin kotisivu:
http://philpapers.org