M. Ignatieffista Kanadan Liberaalien puoluejohtaja?


politiikka

Mm. Isaiah Berlinin elämäkerran kirjoittanut ja kv. politiikan, konfliktien ja ihmisoikeuksien asiantuntijana tunnetuksi tullut Michael Ignatieff on noussut merkittäväksi haastajaksi Kanadan Liberaalipuolueen seuraavaa johtajaa valittaessa.

 

Kanadalainen Ignatieff on asunut viimeiset 30 vuotta maan ulkopuolella, mutta palattuaan takaisin kotimaahansa hän pääsi hiljattain parlamenttiin Toronton alueelta valittuna kansanedustajana. Ignatieffilla on varhainen taustansa politiikassa, mutta liberaalipuolueen jäsenenä hän on uusi tulokas.

 

Ennen paluutaan Kanadaan Ignatieff toimi Harvardin yliopiston Carr Center for Human Rights Policyn johtajana. Sieltä hän siirtyi vierailevaksi professoriksi Toronton yliopistoon.

 

Ignatieffin viimeisin kirja on poliittista filosofiaa ja kansainvälistä tilannetta tarkasteleva The Lesser Evil: Political Ethics in an Age of Terror (2005). Akateemisen tutkimuksen lisäksi Ignatieff on tunnettu journalisti ja kolumnisti, joka on kirjoittanut useisiin laajalevikkisiin englanninkielisiin sanoma- ja aikakauslehtiin. Lisäksi hän on kirjoittanut romaaneita.

 

Ignatieffistä verkossa:

- Guardianin uutinen Kanadan liberaalien puoluejohtajakilvasta

http://www.guardian.co.uk/elsewhere/journalist/story/0,,1864472,00.html

- Wikipedia-artikkeli Ignatieffista

http://en.wikipedia.org/wiki/Michael_Ignatieff