televisio

09.03.2010
FILO-studio
ti 9.3. klo 18.30
 
http://www.tammi.fi/filostudio
 
Katso suora netti-tv-lähetys tai ilmoittaudu mukaan filosofianopettajien tilaisuuteen. FILO-studion aiheet:
 
Tieto, totuus, elämä? Uusi FILO paljastaa jotain olennaista filosofiasta. Tärppääkö? Filosofian ylioppilaskokeeseen valmistautuminen. Täh? Jälki-istunnossa kysytään, viisastaako filosofia.
 
FILO-studiossa keskustelevat Rebecca Cingi, Pekka Elo, Olli Hakala, Marjaana Kopperi ja Tuukka Tomperi. Lue vieraiden esittelyt internetistä http://www.tammi.fi/filostudio
 
FILO-studio on interaktiivinen. Filosofianopettajat ja -opiskelijat voivat kommentoida keskustelua ohjelman aikana netissä tai lähettää kysymyksiä etukäteen sähköpostitse ari.liimatainen[ät-merkki]tammi.fi
 
FILO-studio ti 9.3. klo 18.30. Internet http://www.tammi.fi/filostudio
 

Simone de Beauvoir – ajankohtainen nainen

(Simone de Beauvoir, une femme actuelle)

Dokumentti YLE:n Teema-kanavalla
Keskiviikkona 20.2. klo 20.00, uusinta torstaina klo 23.40
 

Yleisradion verkkosivujen kuvaus ohjelmasta:

Tämän vuoden tammikuussa tuli kuluneeksi 100 vuotta Simone de Beauvoirin syntymästä. Juhlan kunniaksi YLE Teema näyttää tuoreen ranskalaisdokumentin legendaarisesta "toisen sukupuolen" edustajasta.
 
Dominique Gros'n analyyttinen dokumenttielokuva palauttaa mieliin Simone de Beauvoirin monisärmäisen persoonallisuuden. Hän oli kirjailija, filosofi, mutta myös poliittinen vaikuttaja ja feministi. Gros'n dokumentissa kohtaamme tämän lahjakkaan naisen oman aikakautensa valossa.
 
Beauvoir tunnetaan myös Jean-Paul Sartren pitkäaikaisena elämänkumppanina.  Dominique Gros tuo esiin Simone de Beauvoirin merkitystä itsenäisenä ajattelijana ja laaja-alaisena kirjoittajana, eikä yritä painaa häntä Sartren varjoon.
 
Beauvoir kirjoitti etiikan ja filosofian alaan kuuluvia teoksia ja
artikkeleja sekä kaunokirjallisuutta. Beauvoirin merkitys feminismille
perustuu ennen kaikkea hänen teokseensa Toinen sukupuoli, joka ilmestyi
kahdessa osassa vuonna 1949. Simone de Beauvoir taisteli naisten oikeuksien
puolesta. Hän on yhä "ajankohtainen nainen", sillä taistelu jatkuu...

http://www.yle.fi/teema/id15768.html
 
 
 
Ylen Teema-kanava esittää kaksiosaisen minisarjan Jean-Paul Sartren elämästä. Teeman sivuilla sarjaa kuvataan seuraavasti:

"Jean-Paul Sartre sukelsi elämään palavalla innolla. Filosofia, kirjallisuus, taide ja politiikka kietoutuvat hänen käsissään vinhasti pyöriväksi tulipalloksi, joka sytyttää liekkeihin kaiken koskettamansa.
Nyt nähtävä kaksiosainen minisarja Sartren tulisieluiset vuodet keskittyy Sartren poliittiseen aktiivisuuteen ja intelligenttiin puoleen, skandaalimaisia rakkaussuhteita unohtamatta.
Sartren ihanteet johtivat asiaansa uskovia 1960-luvun nuoria puolustamaan näkökantaansa. Ympärillä kuohuu Algerian sota ja alati läsnä oleva sensuuri, mutta Sartre aikalaisineen ei sen alle taivu. Minisarjan on ohjannut Claude Goretta. Pääosissa nähdään Denis Podalydès ja Anne Alvaro."
 
http://www.yle.fi/teema/elokuvat/fiktiosarjat/id15438.html 
 
Syndicate content