audio

Filosofi ja suosittu kirjoittaja, myös verkkoblogeistaan tunnettu Nigel Warburton on käynnistänyt sivun, johon hän tuottaa yhteensä 27 esittelyä filosofian klassikoista äänitteinä. Helposti kuunneltavien mp3-tiedostojen podcast-sarja on ehtinyt tähän mennessä Platonista Lockeen ja löytyy sivulta Philosophy Classics:
http://www.philclassics.libsyn.com/

Toinen Warburtonin suosittu podcast-sivu Philosophy Bites on omistettu nykyfilosofien haastatteluille. Viimeisimpänä on haastateltu Roger Crispia utilitarismista:
http://nigelwarburton.typepad.com/philosophy_bites/

Molemmat podcast-sarjat ovat saavuttaneet poikkeuksellisen suosion, Philosophy Bites on päässyt top 100:n joukkoon ja Philosophy Classics top 20:n joukkoon iTunesin suosituimpien podcast-latausten listalla Englannissa ja Yhdysvalloissa:
http://www3.open.ac.uk/media/fullstory.aspx?id=11429

Nigel Warburtonin weblog:
http://nigelwarburton.typepad.com/

tt
PennSounds on uusien ja vanhojen äänitteiden digitaaliseen arkistointiin ja jakamiseen tarkoitettu hanke/verkkosivu, jota tuottaa University of Pennsylvanian Center for Programs in Contemporary Writing. Sivu sisältää kirjailijoiden ja runoilijoiden itsensä sekä muiden lausuntaa, nauhoituksia lausuntatilaisuuksista, äänimaisemilla tai musiikilla taustoitettuja äänitteitä ymv.
http://www.writing.upenn.edu/pennsound/

Kirjallisuudesta kiinnostuneille sivuilla on tarjolla joidenkin tunnettujen tekijöiden ääntä, klassikoista esimerkiksi Allen Ginsberg, Ezra Pound, Gertrude Stein ja William Carlos Williams, nykykirjailijoista mm. Kathy Acker, Paul Auster ja Anselm Hollo.

Filosofiaa sivut sisältävät ainakin sen verran, että äänitteiden joukossa on myös sivuston yhden toimittajan, runoilija Kenneth Goldsmithin lukemia ja laulamia otteita muutamista filosofisista teoksista (Wittgenstein, Adorno, Baudrillard ym.).
http://www.writing.upenn.edu/pennsound/x/Goldsmith.html

Äänitteiden luonteesta ja asenteesta kertonee yhden äänitteeen otsikko:
Kenneth Goldsmith Reads Ludwig Wittgenstein's Culture and Value in German, a Language He Neither Speaks Nor Understands (Complete Reading)

Sanottakoon, ettei Goldsmithilla ole myöskään minkäänlaista laulutaitoa.


tt
 
 
Syndicate content