La Revue internationale des livres et des idées

RILI

Uusi ranskalainen kirjallisuuteen ja ideoihin keskittynyt lehti

Ranskassa on alkanut ilmestyä uusi kirjoihin ja ideoihin keskittynyt lehti, La Revue internationale des livres et des idées. Julkaisun esikuvana voi pitää London Review of Books -lehteä, josta on pyritty tekemään ranskankieliseen kulttuuriympäristöön sovitettu versio. Tekijöiden mukaan tavoitteena on korostaa sanaa 'international', joten he pyrkivät ottamaan askelia myös muiden kielialueiden kirjallisuuden ja ideoiden esittelyyn. Lehden kahdessa ensimmäisessä numerossa englanninkielistä kirjallisuutta onkin käsitelty runsaasti. Kirjoittajien joukosta löytyy muun muassa filosofit Avishai Margalit ja Judith Butler, kulttuurintutkijoista haastattelussa on Suomessakin tunnettu Stuart Hall.
 
RILI-lehdestä ja sen kahdesta ensimmäistä numerosta saa esimakua lehden nettisivuilla osoitteessa www.revuedeslivres.net.
 
 Lehden ensimmäisten numeroiden painos oli 20 000 kappaletta. RILIn irtonumeroita myydään Ranskasssa lehtikioskeissa ja julkaisu on tilattavissa lehden nettisivujen kautta myös Suomeen.
 
Lehden blogi:
http://revuedeslivres.blogspot.com/
 
 
Tommi Wallenius
 
 
Tommi
17.07.2008
RILIn numero 6, juillet-août 2008 on ilmestynyt. Aiheina mm. Deleuze ja Barthes, ”hyvät” ja ”pahat” muslimit. http://revuedeslivres.net/rubriques.php?id=18&PHPSESSID=89024a2087ba959b...
Tommi
13.05.2008
Lehden numero 5, toukokuu–kesäkuu 2008 on ilmestynyt. Katso sisällysluettelo lehden kotisivuilta osoitteesta: http://revuedeslivres.net/rubriques.php?id=16
Tommi
14.03.2008
Lehden neljäs numero (n°4, mars-avril 2008) on ilmestynyt. Mukana mm. Giorgio Agambenin haastattelu (”Le gouvernement de l'insécurité”), François Cusset'n kiinnostava artikkeli toukokuun 1968 tapahtumista (”La gauche et Mai 68 : 10 + 20 + 10 ans après”) ja Charlotte Nordmannin artikkeli ”La philosophie à l'épreuve de la sociologie (à propos de Louis Pinto, La Vocation et le métier de sociologue)”.
Tommi
24.01.2008
RILI-lehden kolmas numero on ilmestynyt. 64-sivuinen tabloid-lehti sisältää parikymmentä artikkelia ja kirjoittajien joukossa ovat mm. Chantal Mouffe, Slavoj Zizek, Antonio Negri (kirjoittaa Giorgio Agambenista) sekä Judith Revel (Foucault'sta).