kirjoituskilpailut

Unescon kansainvälisen filosofian päivän tilaisuudessa Opetushallituksessa 17.11. pohdittiin arjen filosofisia ongelmia ja palkittiin peruskoulun ja lukion esseekilpailun parhaat.

Baltic Sea Philosophy Essay Event (BSPEE) -kilpailussa on kaksi sarjaa: kansallinen ja kansainvälinen. Kansalliseen sarjaan voivat osallistua kaikki Suomen peruskoulut yksilö- tai ryhmäesseillä. Kansallisen esseekilpailun järjestävinä tahoina olivat Suomen UNESCO-kouluverkko sekä Filosofian ja Elämänkatsomustiedon opettajat FETO ry.

Kansainvälinen esseekilpailu oli suunnattu lukiolaisille. Mukana oli viisitoista maata, jotka saivat lähettää kaksi esseetä jokaista osallistuvaa koulua kohden. Kilpailussa arvioitiin yhteensä 186 esseetä. Tekstit oli kirjoitettava joko englanniksi, ranskaksi tai saksaksi. BSPEEn kansainvälisen sarjan järjestivät FETOn alaisuudessa toimiva IPO-Suomi ja Norjan IPO-vastuutaho yhteistyössä Suomen Filosofisen Yhdistyksen (SFY) kanssa.

Suomi pärjäsi kansainvälisessä kilpailussa hyvin. Helsingin kuvataidelukion Emma Kamutta sai pronssia ja lisäksi Suomi keräsi seitsemän kunniamainintaa. Parhaiten menestyneistä yhdeksästä suomalaisopiskelijasta koottiin Suomen valmennusjoukkue Kansainvälisiin filosofian olympialaisiin (International Philosophy Olympiad, IPO). Valmennusjoukkueesta valitaan ensi vuoden aikana kaksi kilpailijaa olympialaisia varten. Olympialaiset järjestetään toukokuussa 2017 Rotterdamissa.

Palkintojenjakoseremoniassa oli paikalla muun muassa etiikan professori Timo Airaksinen, joka lähetti terveisensä voittajille. Lisäksi Filo – filosofiaa lapsille, nuorille ja yhteisöille -yhdistyksen Elise Liikala, Minna-Kerttu Vienola ja Ruut Lahdenmäki järjestivät seremoniassa filosofista pohdintaa kaikenikäisille.


Lisätietoja ja palkitut: http://oph.fi/ajankohtaista/verkkouutiset/101/0/nuoret_filosofit_kirjoittivat_kilpaa


Hans Ruin-essätävlingen initierades 2003 och arrangeras av Svenska kulturfonden i samarbete med åtta finlandssvenska kulturtidskrifter.

Tävlingstiden för den sjätte Hans Ruin-essätävlingen pågår som bäst.

Sista inlämningsdag är 18.3.2016, poststämpel godkänns. Essän ska vara skriven på svenska, max. 22 000 tecken. Temat är fritt.

Närmare information i bilagan och på Svenska kulturfondens webbplats www.kulturfonden.fi/hansruin.

---
Vem var Hans Ruin?
http://filosofia.fi/se/filosofin_i_finland/galleri/2708

KIRJOITUSKILPAILU

 

Filosofian Akatemia julistaa kirjoituskilpailun aiheesta “Elämän tarkoitus"

 

Mikä on elämän tarkoitus? Minkälaista on hyvä elämä? Miten arvokasta elämää tulisi rakentaa yksilö­ ja yhteisötasolla? Miksi ylipäätään olemme olemassa?


Suuri osa akateemista filosofiaa perustuu nykyaikana vaikutusvaltaisten filosofien ajattelun tulkintaan. Enemmistö suomalaisestakin filosofisesta tutkimuksesta on tällaista olemassaolevan ajattelun tarkastelua.


Me haluamme palauttaa arvoon klassisen filosofisen pohdiskelun, jossa kuka tahansa voi ottaa mietintäänsä ihmiskuntaa kautta aikain kiehtoneita Suuria Kysymyksiä ja löytää niihin omakohtaisia, yksilöllisiä uusia näkökulmia.


Ihan kaikkea ei ole vielä ajateltu valmiiksi Platonin, Hegelin tai Žižekin toimesta. Ehkä juuri Sinussa piilee Suuren Filosofin siemen.

 

Kilpailun päämääränä on löytää käsiteltävää asiaan omintakeinen ja alkuperäinen näkökulma. Toki olemassaolevaan tutkimukseen saa ja pitääkin viitata, jos se on argumentaation kannalta keskeistä.


Aihepiiri “Elämän tarkoitus" on hyvin laaja. Kiinnostavaa kysymyksenajattelua kannattaakin miettiä tarkoin. Argumentaation tulee olla selkeää ja mukaansatempaavaa. (Tosin kannattaa huomioida, että arvioijaraadin mielestä muun muassa Søren Kierkegaard ja Immanuel Kant täyttävät nämä kriteerit.)

 

Akateemisia muotovaatimuksia ei ole. Tekstin laajuus voi olla 1–20 sivua. Teksti voi olla laajempikin. Tärkeintä on, että se, mitä paperille taltioit on oikeasti keskeistä argumentaatiosi kannalta. Tekstin pituus ei lisää itseisarvoisesti sen arvoa.

 

Julkaisemme kirjoituskilpailun parhaimmistosta kirjan. Kilpailun voittaja pääsee myös esittelemään löydöksiään toukokuussa järjestettävässä tutkijaseminaarissamme. Voittaja saa rahapalkkiona tuhat euroa. Varaamme oikeuden maksaa myös muille parhaille kirjoittajille soveliaaksi katsomiamme palkkioita.

 

Kirjoituskilpailun määräpäivä on 31.1.2014. Toimita tekstisi word­formaatissa osoitteeseen info at filosofianakatemia.fi. Lisätietoja saat lähettämällä sähköpostia samaan osoitteeseen.

 

Liberae sunt nostrae cogitationes!

 


Baltic Sea -esseekilpailun voitto Norjaan

Norjalaislukiolaiset Bernt J. Damslora ja Oscar Westerblad jakoivat voiton vuoden 2012 filosofian esseekisassa. Parhaana suomalaisena jaetulle hopealle ylsi Albert Jäntti Ressun lukiosta. Mitaleita ja kunniamainintoja meni Norjan ja Suomen lisäksi Intiaan, Serbiaan ja Turkkiin.

Kilpailu keräsi tänä vuonna valtavan suosion. Voitosta kisasi kaikkiaan 91 esseetä seitsemästä maasta. Myös esseiden arviointiin osallistui seitsemän maan filosofian opettajia. Kilpailu toimi samalla kansallisina karsintoina kansainvälisiin filosofian olympialaisiin (IPO).

Baltic sea -kisassa menestyneet palkittiin torstaina 15.11. UNESCOn kansainvälisen Filosofian päivän symposiumissa Helsingin yliopistolla.
 
Tulokset

Kultamitalit:
Bernt J. Damslora, Norja
Oscar Westerblad, Norja

Hopeamitalit:
Svale Eines Amlien, Norja
Albert Jäntti, Ressun lukio
Asit Sharad, Intia

Pronssimitali:
Nishith Bharat, Intia
 
Kunniamaininnat:
Abhinav Menon, Intia/Dubai
Janika Ohtonen, Kajaanin Lukio
Göksenin Akdeniz, Turkki
Mert Uşşaklı, Turkki
Bojan Veselinov, Serbia
Juho Tamminen, Salon Lukio
Markus Korhonen, Kajaanin lukio

Suomen IPO-valmennukseen valittiin lisäksi:
Mihkal Jouste, Tampereen Norssi
Ilari Kujala, Sodankylän lukio
Joni Puljujärvi, Sodankylän lukio
Anna Räty, Helsingin kuvataidelukio
Taru Tillilä, Helsingin kuvataidelukio
 
www.feto.fi

Nuori filosofi Salosta kirjoitti parhaiten

Kansainvälisen filosofian päivän esseenkilpailun voitto meni Salon lukion opiskelija Juho Tammiselle ja hopeaa sai Tikkurilan lukion Aleksi Korpela. Pronssia sai norjalainen, kunniamainintaan ylsivät intialainen ja virolainen opiskelija. Perusopetuksen oppilaiden filosofoinnista palkittiin kahdeksan oppilasta ja annettiin viisi kunniamainintaa. Palkinnot jaettiin Kansainvälisenä filosofian päivänä, jota vietetään marraskuun kolmantena torstaina. Helsingin yliopistolla järjestetyssä symposionissa puhui kansainvälisen filosofian opettajajärjestön puheenjohtaja Werner Busch. Samassa tilaisuudessa julkistettiin kirja Secular Ethical Education, johon ovat kirjoittaneen Timo Airaksinen, Pekka Elo, Heta Gylling ja Juha Savolainen.

Suomen UNESCO -kouluverkko, Filosofian ja elämänkatsomustiedon opettajat ry (FETO) ja Suomen filosofinen yhdistys (SFY) järjestävät filosofisen esseetapahtuman perusopetuksen sekä lukioiden ja ammattioppilaitosten oppilaille.  Esseetapahtumassa on erilliset sarjat peruskoulun oppilaille ja toisen asteen oppilaitosten opiskelijoille. Peruskoulujen oppilaat kirjoittavat esseen omalla äidinkielellään. Esseiden aiheissa on otettu huomioon niin pienet kuin suuremmat oppilaat. Toisen asteen oppilaitosten opiskelijat englanniksi, ranskaksi tai saksaksi (ei kuitenkaan omalla äidinkielellä). Vieraalla kielellä kirjoittavat saavat käyttää sanakirjaa apuna.  Toisen asteen oppilaitosten sarjassa esseekilpailu toimii samalla myös Suomen joukkueen karsintana vuoden 2012 filosofian olympialaisiin, jotka järjestetään Oslossa toukokuussa 2012. Olympialaisten vastuullinen järjestäjä on International Federation of Philosophical Societes (FISP), jonka jäsen Suomen Filosofinen Yhdistys on. Tapahtuma järjestetään yhteistyössä UNESCOn filosofian osaston kanssa.


Lukion esseekilpailun tulokset:

Kulta
Juho Tamminen, Salon lukio, opettaja Matti Taneli

Hopea
Aleksi Korpela, Tikkurilan lukio, opettaja Antti Kajas
Lassi Saario, Salon lukio, opettaja Matti Taneli

Pronssi
Stian Follevaag Ersvær, Bergen Handelsgymnasium, opettaja Ewa Siarkiewicz-Bivand
Nelli Kraufvelin, Linnankosken lukio, opettaja Leila Kiviuoma

Kunniamaininta
Abhinav Menon, Abhinav Vidyalay & Jr. College, opettaja Kedar Soni
Jani Patrakka, Tampereen lyseo, opettaja Mikko Virolainen
Karl Kontus, Pärnu Coeducational Gymnasium, opettaja Peedu Sula


Peruskoulun esseekilpailun tulokset

1-3lk sarja

Palkitaan:
Pihla Järvinen Latokartanon peruskoulu, opettaja Anna-Maija Karjula
Akseli Kontiokari Oulun normaalikoulu, opettaja Anja Lindh

Kunniamaininta:
Jenna Einonen Ouluun normaalikoulu, opettaja Anja Lindh

4-6lk sarja

Palkitaan:
Bertram Sammeli Valkeavuoren koulu, opettaja Tanja Sirén
Onni Sistonen Viikin normaalikoulu, opettaja Sirkku Myllyntausta
Petteri Strömberg Oulun normaalikoulu, opettaja Anja Lindh
Roosa Nieminen Latokartanon peruskoulu, opettaja Sirkku Sagath

Kunniamaininta:
Sara Ruokolainen Pukinmäen peruskoulu, opettaja Muru Juurola
Jenna Syvävirta Hyrkin koulu, opettaja Riku Välitalo

7-9lk sarja

Palkitaan:
Ville Lehto Karkkilan yhteiskoulu, opettaja Eino Huotari
Miika Kalliokoski Pukinmäen peruskoulu, opettaja Elisa Eljendy

Kunniamaininta:
Anniina Päiväniemi Suutarilan yläaste, opettaja Karoliina Käpylehto
Jussi Kelavuori Valkeavuoren koulu, opettaja Tanja Sirén

----------------------------------------------------------------------------------------------


UNESCO Maailman filosofian päivä 17.11.2011
SYMPOSION, Helsinki Finland

Helsingin yliopisto, Metsätalo, Unioninkatu 40, 4. kerros, Sali 18 (B402)
(http://www.helsinki.fi/teknos/opetustilat/keskusta/u40/ls18.htm)

Kansainvälinen filosofian opettajien yhdistyksen (AIPPh) Baltic Sea Net ja Helsingin yliopiston käytännöllisen filosofian yksikkö järjestävät yhdessä Suomen UNESCO ASPnetin, Filosofian ja elämänkatsomustiedon opettajat (FETO) ry:n ja  Suomen filosofisen yhdistyksen kanssa symposionin.

Ohjelma
17.11.2011

14.15        Avaus, Filosofia ja vapaus, professori Heta Gylling

14.30        Some Aspects of Immanuel Kant's Moral Theory for Schools - Is Kant's Moral a Critical one?
Dr. Werner Busch, president of AIPPh

15.10        Discussion

15.20        Kirjan julkistaminen: Secular Ethical Education

15.30        Palkittavat: Maailman filosofian päivän Itämeren essee -tapahtuma (lukiot ja perusopetus)

16.00        Millainen on hyvä filosofinen essee: keskustelemassa
professori Timo Airaksinen (YTL),
opetusneuvos Pekka Elo (YTL),
yliopistolehtori Eero Salmenkivi (HY),
filosofi Juha Savolainen (IPO)
filosofian opettaja Ukri Pulliainen (FETO)

16.45        Päätös

       -----------------

19.00        Kansainvälinen Immanuel Kant biljarditurnaus,

Corona -baari, Eerikinkatu 11, Helsinki

http://www.andorra.fi/default.aspx?site=11


***

In Finland the essay event also functions as a selection for the Philosophy Olympiad in 2012. The papers should be prompt and concise, approximately one or two pages long, and they should be written in English or in German or French (however, not in the student's own mother tongue. Philosophically the most illuminating papers will be awarded with material connected to the given philosophical topics. The names of the awarded participants will be announced on November 17th, and the best essays will be published in the internet in the following address:
www.feto.fi. ja
www.tykografi.com/ipo
Pekka Elo, National Board of Education, tel. +358 40 348 7215, pekka.elo(at)oph.fi
 
UNESCO Maailman filosofian päivä 17.11.2011
SYMPOSION, Helsinki Finland


Helsingin yliopisto, Metsätalo, Unioninkatu 40, 4. kerros, Sali 18 (B402)
(http://www.helsinki.fi/teknos/opetustilat/keskusta/u40/ls18.htm)

Kansainvälinen filosofian opettajien yhdistyksen (AIPPh) Baltic Sea Net ja Helsingin yliopiston käytännöllisen filosofian yksikkö järjestävät yhdessä Suomen UNESCO ASPnetin, Filosofian ja elämänkatsomustiedon opettajat (FETO) ry:n ja Suomen filosofisen yhdistyksen kanssa symposionin.

Ohjelma (draft)
17.11.2011

14.15             Avaus, Filosofia ja vapaus, professori Heta Gylling
14.30            Some Aspects of Immanuel Kant's Moral Theory for Schools - Is Kant's Moral a Critical one? Dr. Werner Busch, president of AIPPh
15.15             Discussion
15.30            Palkittavat: Maailman filosofian päivän Itämeren essee -tapahtuma (lukiot ja perusopetus) sekä syksyn 2011 ylioppilastutkinnon filosofian ja elämänkatsomustiedon reaalikokeen kirjoittajat
16.00            Millainen on hyvä filosofinen essee: keskustelemassa professori Timo Airaksinen (YTL), opetusneuvos Pekka Elo (YTL), yliopistolehtori Eero Salmenkivi (HY), filosofi Juha Savolainen (IPO) ja filosofian opettaja Ukri Pulliainen (FETO)
16.45            Päätös

*****
19.00            Kansainvälinen Immanuel Kant biljarditurnaus,
Corona -baari, Eerikinkatu 11, Helsinki
http://www.andorra.fi/default.aspx?site=11

*****
In Finland the essay event also functions as a selection for the Philosophy Olympiad in 2012. The papers should be prompt and concise, approximately one or two pages long, and they should be written in English or in German or French (however, not in the student's own mother tongue). Philosophically the most illuminating papers will be awarded with material connected to the given philosophical and world heritage topics. The names of the awarded participants will be announced on November 17th, and the best essays will be published in the internet in the following address: www.feto.fi. ja www.tykografi.com/ipo

Pekka Elo, National Board of Education, tel. +358 40 348 7215, pekka.elo(at)oph.fi
 
UNESCOn kansainvälinen filosofian päivä 17.11. 2011

Suomen UNESCO -kouluverkko, Filosofian ja elämänkatsomustiedon opettajat ry (FETO) ja Suomen filosofinen yhdistys (SFY) järjestävät filosofisen esseetapahtuman perusopetuksen sekä lukioiden ja ammattioppilaitosten oppilaille. Kaikki esseen lähettäneet opiskelijat saavat UNESCO -kassin, opettajat ja julkaistavien esseiden kirjoittajat saavat lisäksi "UNESCO PHILOSOPHER ON DUTY" paidan.

Esseetapahtumassa on erilliset sarjat peruskoulun oppilaille ja toisen asteen oppilaitosten opiskelijoille. Peruskoulujen oppilaat kirjoittavat esseen omalla äidinkielellään. Esseiden aiheissa on otettu huomioon niin pienet kuin suuremmat oppilaat. Toisen asteen oppilaitosten opiskelijat englanniksi, ranskaksi tai saksaksi (ei kuitenkaan omalla äidinkielellä). Vieraalla kielellä kirjoittavat saavat käyttää sanakirjaa apuna.

Toisen asteen oppilaitosten sarjassa esseekilpailu toimii samalla myös Suomen joukkueen karsintana vuoden 2012 filosofian olympialaisiin, jotka järjestetään Oslossa toukokuussa 2012. Olympialaisten vastuullinen järjestäjä on International Federation of Philosophical Societes (FISP), jonka jäsen Suomen Filosofinen Yhdistys on. Tapahtuma järjestetään yhteistyössä UNESCOn filosofian osaston kanssa.

Esseetapahtumaan osallistuvien toisen asteen oppilaitokset voivat tilata esseiden aiheet 19.10. mennessä joko sähköpostitse osoitteesta karri.liikkanen(at)helsinki.fi tai postitse osoitteesta Opetushallitus UNESCO ASP/ Pekka Elo, PL 380, 00531 Helsinki. Oppilaitokset järjestivät kontrolloidun 2 tunnin tilaisuuden 26. - 28.10. välillä. Esseetapahtuma on myös avoin kaikille Itämeren maille. Filosofiaa ja filosofisia kysymyksiä pohtivan kirjoituksen on tarkoitus olla ytimekäs ja tiivis. Tapahtumaan osallistuvien oppilaitosten tulee valita enintään kaksi esseetä ja lähettää kirjoitukset 4.11. mennessä sähköpostilla tai postitse yllä mainittuun osoitteeseen.  Peruskoulusarjan tapahtuman järjestäminen on vapaamuotoisempi ja aikaa kirjoittaa on 19.10. - 3.11.  Tuotokset voitte toimittaa viimeistään 4.11. yllä mainitulla tavalla.

UNESCOn kansainvälisenä filosofian päivänä torstaina  17.11. järjestetään Helsingissä filosofinen symposio, jossa julkaistaan palkittujen osallistujien nimet tiedotusvälineille ja heidän esseensä julkaistaan internetissä osoitteissa www.feto.fi. Sen vuoksi pyydämme osallistujilta lupaa kirjoituksen julkaisemiseen. Esseistä, seminaarista ja tapahtumista kootaan julkaisu.

Lisätiedot: Pekka Elo 040 348 7215; pekka.elo(at)oph.fi
 
Suomea edustamaan International Philosophy Olympiad IPO 2011 –kilpailuun, joka järjestetään Wienissä 26.-29. toukokuuta, on valittu

Milla Huuskonen (Helsingin kuvataidelukio)
Sakari Nuuttila (Tikkurilan lukio)

IPO eli International Philosophy Olympiad on vuosittain pidettävä kansainvälinen filosofian tiedeolympialaistapahtuma. (lisätietoa http://philoessay.at.gg/ ja www.fisp.org/olympiad.html sekä www.philosophy-olympiad.org/index.html ) Kilpailu koostuu yhdestä esseestä ja sen yhteydessä on nelipäiväinen filosofiatapahtuma. Joukkueessa on kaksi kilpailijaa ja kaksi maan virallista IPO-edustajaa. Suomen joukkueessa on lisäksi mukana valmentajia ja kilpailumatkan yhteydessä järjestetään opettajien opintomatka, johon erityisesti kilpailjoidne filosofian opettajien toivotaan osallistuvan. Suomen IPO-kilpailutoiminnan rahoittaa Opetushallitus ja käytännön järjestelyistä vastaa Filosofian ja elämänkatsomustiedon opettajat FETOry:n ja Suomen Filosofisen yhdistyksen muodostama Suomen IPO. IPO-tiimiin kuuluvat opetusneuvos Pekka Elo, opettaja Juha Savolainen ja rehtori Satu Honkala sekä tarvittaessa muita asiantuntijoita.

Osallistuminen tiedeolympialaisiin on merkittävä kansainvälinen edustustehtävä. Joukkueen jäsenet edustavat tapahtumassa oman koulunsa lisäksi myös oman kuntansa opetustoimea ja Suomen koululaitosta. Joukkueeseen valittavilta vaaditaan filosofisen osaamisen lisäksi myös tehtävän edellyttämiä edustusvalmiuksia.

Valmennus ja kilpailutapahtuma ovat koululle ja opiskelijalle maksuttomia. Suomen IPO-valmennustiimi toivoo että koulu suhtautuu opiskelijan IPO-edustukseen kannustavasti ja pyrkii tarvittaessa löytämään joustavia järjestelyjä niin että opiskelija voi sekä osallistua kilpailuun että suorittaa koulutyönsä.

Kilpailumatka kestää todennäköisesti 25.-29.5. Sitä varten tarvitsemme tiedon opiskelijan vakuutuksesta. Helsinkiläiset opiskelijat ovat vakuutettuja, kun rehtori tekee heistä opetusviraston ohjeen mukaisen matkapäätöksen. Tarvittaessa vakuutamme kilpailijan erikseen.

Kilpailijoiden valmennus jatkuu kilpailuun asti ja kilpailijat ottavat varmasti mieluusti vastaan myös oman koulun filosofian, englannin ja äidinkielen opettajien neuvoja valmistautuessaan englanninkielisen kilpailuesseen laatimiseen.


Onnittelut valituille ja heidän opettajilleen!

IPO-tiimin puolesta,
Satu Honkala
 
Prize Competition

"Universality vs. Relativity of Interpretations of Self and World - Opposition, Difference or Unity?"
Goethe-Institut's Award for Young Philosophers
2011 Edition in Intercultural Philosophy
Goethe-Institut
Munich (Germany)


The Goethe-Institut’s Award for Young Philosophers

The Goethe-Institut has initiated a sponsorship award for young philosophers within the framework of the XXIIth German Congress of Philosophy. The prize will be awarded for the first time in Munich in 2011, within the broader context of the congress.

By offering this award for innovative next-generation philosophers, the Goethe-Institut seeks to contribute to empowering philosophy as a field of activity in international cultural and educational policy, and at the same time to clearly situate philosophy once again as a potential field of production for societal orientation.

The focus for 2011 is on the area of Intercultural Philosophy. Postdocs addressing issues of Intercultural Philosophy as outlined in what follows are encouraged to participate:

Universality vs. Relativity of Interpretations of Self and World – Opposition, Difference or Unity?


The accelerated transformation of cultures and forms of knowledge is generating mutually opposing movements world-wide. Numerous renaissances of traditional value horizons and interpretations of the world in various non-European philosophies are pointing up an unresolved problem. While western modes of interpretation of self and world are losing their orientative function and are paying for advances in knowledge with a loss of orientation, the various non-European philosophies of Confucianism, Daoism, and Buddhism, as well as Hinduism and Islam, are claiming a renewed authoritativeness and definiteness of ultimate value horizons.

Concomitant with these developments, both tradition and breach with tradition count among the decisive challenges of a world in the process of accelerating coalescence. If both sides are to avoid persisting in unstable and potentially hostile antagonisms, transparency of premisses and respective delineation of the one side’s arguments and the other’s are necessary. At the same time, the current conflict between universal values and the concept of culturally relative value horizons can be reduced to fundamental questions concerning not only the relationship of cultures to each other, but also the cultures’ own, innermost cores. Tradition can turn dogmatic if it is believed that it may claim validity solely on the basis of its provenance. Breach with tradition can produce scepticism and relativism if it is believed that anything that eludes rational argumentation must be a priori suspect.

How can philosophy meet this challenge? Can it discover topoi of rapprochement or mediation between the relativity and scepticism of our scientific knowledge and the unquestionable authoritativeness of primary value horizons, between universality and relativity or particularity?

Clarification of these questions can be achieved only in philosophical contexts. And since universalistic and particularistic positions are to be found in equal measure in all world philosophies, this opposition per se is the issue to be investigated. What – the questions might run – are the potentials and limitations of both approaches? In what ways are both positions in fact internally linked and interrelated? How is rapprochement above and beyond the oppositions possible?

(Prof. Dr. Claudia Bickmann, Universität zu Köln)

Conditions for Entry


The call for papers is aimed at junior researchers, primarily post-docs, but is also open to doctoral and habilitation candidates and junior professors. There is no age limit.

Participation is expressly not limited to German-speaking philosophers. The prerequisite is the submission of a contribution in German or English that formulates new philosophical approaches to the topic area outlined above, and/or offering the prospect of initiating debates in an international context.

The Goethe-Institut has a fundamental interest in imparting science and scholarship to the public. It is therefore desirable for philosophical impulses to be developed in ways that are as much aligned as possible with actual practice in accordance with the perception of reality as living process.

Submission of Contributions


Contest contributions can be submitted through Monday, January 10 2011 to:

Frau Anja Riedeberger
Bereich 31 - Wissenschaft und Zeitgeschehen
Goethe-Institut, Zentrale München
Dachauer Str. 122
D-80637 München
Germany
Tel: +49 89 15921-446
Fax: +49 89 15921-237
Email: riedeberger(at)goethe.de

Your contribution should be no longer than 20 pages (47,000 characters), and fulfill internationally accepted standards and requirements. You must also include a CV and a statement that your contribution was authored independently by you and was composed using only those resources that you have listed separately.

Selection

Selection from among the contributions submitted will be carried out by a jury chosen for this purpose. Among the members are representatives of the Philosophical Faculty of the University of Cologne, the Advisory Council on Science and Current Affairs of the Goethe-Institut, and representatives of the Goethe-Institut itself. The selection of the award winner for 2011 will be concluded by April 15 of the same year.

Award

The award consists of a total of 3000 € earmarked as a subsidy for publication costs or project funding. The Goethe-Institut must be expressly mentioned in the publication or in the context of the project. An unearmarked disbursal is not possible.

The chosen candidate will be invited to the XXII. German Congress on Philosophy at the expense of the Goethe-Institut.

At the same time, the Goethe-Institut will endeavour to provide contacts with its institute branches abroad, to the extent that programmes in the framework of the Federal Government’s Department of International Cultural and Educational Policy are planned there that intersect with the award winner’s area of research.

Furthermore, the awardee will be given the option to register with the Alumniportal Deutschland for the purpose of “securing and expanding contacts and expertise and of using them for their personal and professional development“.

Website:
http://www.goethe.de/uun/ang/wuz/pre/enindex.htm
 
The Goethe-Institut’s Award for Young Philosophers

The Goethe-Institut has initiated a sponsorship award for young philosophers within the framework of the XXII. German Congress of Philosophy. The prize will be awarded for the first time in Munich in 2011. By offering this award for innovative next-generation philosophers, the Goethe-Institut seeks to contribute to empowering philosophy as a field of activity in international cultural and educational policy, and at the same time to clearly situate philosophy once again as a potential field of production for societal orientation. The focus for 2011 is on the area of Intercultural Philosophy: Postdocs addressing issues of Intercultural Philosophy as outlined in what follows are encouraged to participate: Universality vs. Relativity of Interpretations of Self and World -– Opposition, Difference or Unity?

Conditions for Entry

Participation in the Goethe-Institut’s philosophy contest is expressly not limited to German-speaking philosophers. The prerequisite is the submission of a contribution in German or English that formulates new philosophical approaches to the topic area outlined above, and/or offering the prospect of initiating debates in an international context. Candidates should also demonstrate a clearcut interest in international philosophical discourse, whereby a referencing of Germany or its presence abroad in this context should be evident. The Goethe-Institut has a fundamental interest in imparting science and scholarship to the public. It is therefore desirable for philosophical impulses to be developed in ways that are as much aligned as possible with actual practice in accordance with the perception of reality as living process.

Submission of Contributions

Contest contributions can be submitted through Monday, January 10 2011 to:
Frau Anja Riedeberger
riedeberger(at)goethe.de
Bereich 31 -Wissenschaft und Zeitgeschehen
Goethe-Institut, Zentrale München
Dachauer Str. 122
80637 München
Tel.: 089-15921-446
Fax: 089-15921-237

Your contribution should be no longer than 20 pages (47,000 characters), and fulfill internationally accepted standards and requirements. You must also include a statement that your contribution was authored independently by you and was composed using only those resources that you have listed separately. Participants will receive a confirmation of receipt within a week of receipt in the Goethe-Institut Head Office.

Selection

Selection from among the contributions submitted will be carried out by a jury chosen for this purpose. Among the members are representatives of the Philosophical Faculty of the University of Cologne, the Advisory Council on Science and Current Affairs of the Goethe-Institut, and representatives of the Goethe-Institut itself. The selection of the award winner for 2011 will be concluded by April 15 of the same year.

Award
The award consists of a total of 3000 € earmarked as a subsidy for publication costs or project funding. The Goethe-Institut must be expressly mentioned in the publication or in the context of the project. An earmarked disbursal is not possible. The chosen candidate will be invited to the XXII. German Congress on Philosophy in Munich at the expense of the Goethe-Institut. At the same time, the Goethe-Institut will endeavour to provide contacts with its institute branches abroad, to the extent that programmes in the framework of the Federal Government’s Department of International Cultural and Educational Policy are planned there that intersect with the award winner’s area of research. Furthermore, the awardee will be given the option to register with the Alumniportal Germany (http://www.alumniportal-deutschland.org/) for the purpose of “securing and expanding contacts and expertise and of using them for their personal and professional development“ (APD).


Alexandra Stang
Assistentin Kulturprogramm
---
Goethe-Institut Finnland
Mannerheimintie 20 A
FI-00100 HELSINKI
Tel. +358 9 68035520
Fax +358 9 604377
www.goethe.de/finnland
www.facebook.com/goethe.suomi
 
Syndicate content