lahjoitukset

Elisabeth von Wright, edesmenneen filosofi Georg Henrik von Wrightin leski lahjoitti Helsingin yliopistolle puolisolleen kuuluneen kirjoituskoneen ja kaksi Ludwig Wittgensteinille kuulunutta esinettä: kävelykepin ja nenäliinan, joka asetettiin Wittgensteinin kasvoille tämän kuoleman jälkeen.

Lahjoitustilaisuus pidettiin 23.5.2011 Helsingin yliopiston lehtisalissa von Wrightin perillisten ja yliopiston edustajien läsnäollessa. Tilaisuudessa puhuivat mm. rehtori Thomas Wilhelmsson, kansleri Ilkka Niiniluoto, Anita von Wright-Grönberg ja von Wright ja Wittgenstein -arkiston johtaja, yliopistonlehtori Thomas Wallgren.

Esineitä on määrä säilyttää Helsingin yliopiston Historian, filosofian, kulttuurin ja taiteen tutkimuksen laitoksen von Wright ja Wittgenstein -arkistossa. Arkisto on muodostettu Georg Henrik von Wright yliopistolle vuonna 2000 lahjoittaman Wittgenstein-arkiston ympärille. Arkistossa säilytetään paitsi kopioita Wittgensteinin käsi- ja konekirjoituksista ja hänen kirjoittamistaan kirjeistä, myös huomattavaa määrää von Wright-aiheista materiaalia ja Wittgensteinin kirjallisen jäämistön julkaisemiseen ja editointiin liittyvää aineistoa.

Lahjoitus on noteerattu myös kansainvälisessä mediassa. Mm. itävaltalainen Der Standard otsikoi: "Wittgensteins Spazierstock wandert nach Helsinki".

Linkkejä:
Uutinen lahjoitustilaisuudesta Helsingin yliopiston sivuilla
Lehdistötiedote Helsingin yliopiston sivuilla (sama teksti saksaksi ja englanniksi)
Der Standardin uutinen aiheesta
von Wright and Wittgenstein Archives
Syndicate content