Teatteri Jurkassa syksyllä: Putoaminen

Äijä, joka putosi Jurkan näyttämölle


Rankkaa huumoria, tuskaa, kauhua, itseironiaa ja yllätyksiä.

Näin näyttelijä Pekka Laiho kuvailee 23.9. Teatteri Jurkassa ensi-iltansa saavaa monologia, joka perustuu Nobel-palkitun kirjailijan ja filosofin Albert Camusin teokseen Putoaminen.

Laiho on muokannut Putoamisesta oman versionsa, joka menee suoraan ihmisen iholle ja sisään niin, että jokainen ymmärtää, mitä lavalla tapahtuu.                    

– Se ei ole hienoston tai älymystön filosofinen tuokio, vaan raadollista työtä, jota suosittelen vilpittömästi niille, jotka eivät halua katsoa pelkkää stand upia. Esityksessä on elämän tuskaa ja itseironiaa, Laiho sanoo.

Laihon roolihenkilö Clamence on naistenmies, vanhan ajan äijä, joka ”on pudonnut helvetin korkealta merimieskapakkaan”.

Teos on tuotu nykyaikaan paitsi kielensä myös teemojensa kautta.

– Siihen on valittu minua lähellä olevia ja tätä päivää koskettavia asioita. Jurkan näyttämö on teokselle täydellinen. Se on myös oman elämän ripittäytyminen. Tämä on viimeinen tilaisuus vakuuttaa, että olen hyvä jätkä, Laiho nauraa.

Putoaminen saa ensi-iltansa Teatteri Jurkassa 23. syyskuuta.


Putoamisen lisäksi Jurkassa nähdään syksyllä myös kaksi muuta ensi-iltaa: Laura Jäntin Faust – eli Mefistoteleen maaginen teatteri sekä Minna Koskelan draaman ja komiikan rajapinnassa liikkuva Das Ria – Diivan kuolema.

Syksyn ohjelmassa on myös Tuomo Rämön riisuttu versio Dostojevskin Rikoksesta ja rangaistuksesta, sekä Pasi Lampelan Satu Silvolle ja Reidar Palmgrenille tekemä komedia Vain Bocelli puuttuu.


Lisätietoja, medialiput ja haastattelupyynnöt:

Satu Tujunen puh. 040 717 44 11

 satu.tujunen at jurkka.fi