Muistutus: Syksyn jälkimmäinen "Filosofian ilta" huomenna. Riku Juti esitelmöi filosofian tehtävästä; 13.11., Tampere

Pohdinta filosofian tehtävästä jatkuu pääkirjasto Metsossa

 

Syksyn jälkimmäisessä Filosofian illassa keskiviikkona 13.11. klo 18 jatketaan teemalla Mikä on filosofian tehtävä? Illan luennoitsijana on FT Teoreettisen filosofian dosentti Riku Juti Helsingin  yliopistosta ja illan juontajana toimii niin & näin -lehden päätoimittaja Jaakko Belt.

 

Mikä on filosofian tehtävä? Teema on vaikea ja moniulotteinen. FT Riku Jutin esitelmä vastaa kysymykseen sekä yleistajuisilla luonnehdinnoilla että hieman haastavammilla metafilosofisilla pohdinnoilla. Kysymykseen voi jokainen filosofian harrastaja vastata oman tuntemuksensa mukaan, mutta toisaalta sitä voi ja pitääkin lähestyä myös filosofisesti, kuten metafilosofiassa on viime aikoina ollut tapana. Esityksen jälkeen yleisöllä on mahdollisuus keskusteluun ja kommentteihin.

 

Riku Juti on Helsingin yliopiston teoreettisen filosofian dosentti ja perehtynyt erityisesti tiedon filosofiaan, filosofian historiaan ja metafysiikkaan. Hän on ammatiltaan maanviljelijä ja toimii myös luennoitsijana. Jutilta on tänä vuonna ilmestynyt teos Tiedon filosofia antiikista nykyaikaan.

 

Filosofian illat on perinteinen Tampereen kaupunginkirjaston järjestämä luentosarja. Illat alkoivat jo 1970-luvulla tunnetun filosofin Raili Kaupin toimesta. Vuosien aikana illoissa on käyty läpi lähes kaikki filosofian suuntaukset ja tärkeimmät filosofit. Tällä hetkellä iltojen sisältöjä suunnittelee filosofisen aikakauslehden ja kustantamon niin & näin toimituskunta, johon kuuluu Tampereen yliopiston ympärille ryhmittyneitä filosofian tutkijoita ja opiskelijoita. Lisää tietoa: http://www.netn.fi/

 

Filosofian illassa FT Riku Juti keskiviikkona 13.11. klo 18, pääkirjasto Metso, Pietilä-Sali.

 

Järj. Tampereen kaupunginkirjasto ja Filosofinen aikakauslehti niin & näin.

 

Lisätietoja:

Anu Hakari

Tapahtumakoordinaattori

anu.hakari at tampere.fi

p. 040 800 4836