Filosofiakahvilat syksyllä 2013, Helsinki

Syksy saapui taas ja sen mukana filosofiakahvilat(kin).

Uusi kokoontumispäivä on tiistaisin 18.00- 19.30 17.9., 8.10., 5.11.. (joulukuu auki)
Lisäksi tiistaina 10.9. Pekka Hongisto pitää esitelmän filosofiakahvilasta ja sen historiasta Euroopassa ja Suomessa sekä filosofisista periaatteista "Kahvilaan heitetty filosofia". 18.00-19.30

Ranskasta lähtöisin olevassa Café Philossa philos tarkoittaa ystävää ja sofia viisautta eli filosofia viisauden ystävyyttä. Tämä on jokamiehenoikeus. Filosofia on tässä ja nyt. Mikä sinua ihmetyttää, hämmästyttää, puhuttaa omassa elämässäsi ja tässä maailmassa? Tule mukaan sellaisena kuin olet ja puhu ominkin sanoin. Illalle pyritään valitsemaan yksi teema jonka puitteissa yritetään pysytellä. Ennen tilaisuuden alkua juuri siihen keskustelukertaan osallistuvat ehdottavat toiveita ja teemoja, joista sitten valitaan useimpia kiinnostava teema. Ideana on että teemassa pysyttäisiin, puheenvuoroja pyydettäisiin ja niitä kuunneltaisiin ja kunnioitettaisiin erilaisuutta. Teeman kannattaa olla mahdollisimman konkreettinen tai täsmennetty, ”elämän tarkoituksen” vetäjä on varannut Monty Pythonille. Melkein kaikki muu käy. Teema voi olla myös väite tai kysymys.

Vetäjänä toimii filosofi Pekka Hongisto. Hän on toistakymmentä vuotta vetänyt kymmeniä filosofiakahviloita Helsingissä, Tampereella ja Turussa. Hänen haastattelunsa aiheesta on ilmestynyt Kulttuurivihkoissa 3/2011: ”Joutoaikaa filosofian parissa”.

Kansainvälinen kirjakauppa Arkadia, Nervanderinkatu 11, Helsinki.

Kaikki ovat tervetulleita ja jokaiselle on vapaa pääsy.