Marx goes kapakka - keskustelutilaisuus ja "Miksi Marx oli oikeassa"-kirjan julkistus; 10.4., Helsinki

Terry Eagletonin kirjoittama kirja Miksi Marx oli oikeassa (Like Kustannus) julkistetaan MARX GOES KAPAKKA -tilaisuudessa tiistaina 10.4.

MARX GOES KAPAKKA -keskustelutilaisuus
Aika: Tiistai 10.4. klo 18–20
Paikka: Ravintola Juttutupa,    Säästöpankinranta 6, 00530 Helsinki
Tilaisuuden järjestävät Kalevi Sorsa -säätiö ja Työväen Sivistysliitto.
Vapaa pääsy, tervetuloa!


Marxismi-leninismi laskettiin 1980–90-lukujen taitteessa poliittisena oppina samaan hautaan Neuvostoliiton kanssa. Vapaa markkinatalous ja globaali kapitalismi näyttäytyivät historian voittajina, joille ei politiikan keinoin sopinut asettaa rajoja. Parissakymmenessä vuodessa asetelma on jälleen muuttunut. Uusliberalismi, globalisaatio ja kapitalismi ovat tuottaneet kriisejä, joiden analysointiin on etsitty apuja myös Karl Marxin opeista.

Juttutuvassa tiistaina 10. huhtikuuta klo 18–20 kysytään, mitä annettavaa Marxilla on 2000-luvun talouden, kansainvälisen kapitalismin ja globalisaation ymmärtämiseen. Keskustelun alustaa filosofi Tuomas Nevanlinna, joka on laatinut jälkisanat juuri suomeksi ilmestyneeseen Terry Eagletonin teokseen Miksi Marx oli oikeassa. Professori Risto Alapuro sekä tutkijat Hanna Kuusela ja Jussi Ahokas kommentoivat, puhetta johtaa Mikko Majander.


KIRJAN LISÄTIEDOT

Terry Eagleton: Miksi Marx oli oikeassa
Alkuteos Why Marx Was Right, suomentanut Petri Stenman

Maailman talouden, ympäristön- ja tasa-arvon järistessä on hyvä tutustua perusteltuihin vaihtoehtoihin nykyjärjestelmälle. Terry Eagleton paljastaa uudessa teoksessaan Miksi Marx oli oikeassa väärinkäsityksiä, joita marxismista edelleen levitetään. Teos on selkeä ja helposti lähestyttävä johdanto Marxin ajatteluun niille, jotka eivät hänen tuotantoaan tunne.

http://www.like.fi/kirjat/miksi-marx-oli-oikeassa
Arvostelukappalepyynnöt:

Yhteystiedot:
Nora Varjama
Like Kustannus Oy
Viestintäpäällikkö
Puh. 050 547 6868, 09 199 6355

www.like.fi