Oppimateriaalijulkaisu: Sodassakin on säännöt

Arvoisat opettajat,
 
Punainen Risti on tuottanut yläkouluihin ja lukioihin oppimateriaalivihkon, jossa on valmiita opetuskokonaisuuksia, tehtäviä ja keskustelunaiheita, jotka soveltuvat erinomaisesti elämänkatsomustiedon ja filosofian opetukseen sekä  yhteiskuntaopin, historian, uskonnon ja äidinkielen tai maantiedon oppiaineiden tueksi ja täydennykseksi.
 
Oppimateriaalin avulla opiskelija oppii ymmärtämään henkilökohtaisen vastuun merkityksen sekä tiedostaa erilaisten eettisten ratkaisujen taustalla vaikuttavat arvot ja niiden merkityksen. Lisäksi oppimateriaali tukee uskonnollisiin ja moraalisiin kysymyksiin liittyviä keskusteluja ja ajattelutaitoja. Oppimateriaali tukee myös opiskelijan kykyä sisäistää ihmisoikeuksien, monikulttuurisuuden ja globaalin oikeudenmukaisuuden periaatteita.
 
Sivustollamme www.sodassakinonsaannot.fi, josta oppimateriaali on ladattavissa, on nyt kysely johon vastanneille opettajille lähetämme maksutta kolme uutta humanitaarisen oikeuden lautapeliä "Sodassakin on säännöt.
 
"Sodassakin on säännöt" -peliä voidaan pelata mukavasti kuuden hengen ryhmissä ja auttaa nuoria pohtimaan nykypäivän aseellisiin selkkauksiin liittyviä eettisiä kysymyksiä ja tarjoaa tietoa avustustyöstä ja sodan oikeussäännöistä.
 

www.sodassakinonsaannot.fi

 
Mukavia pelihetkiä toivottavat,
  
Punaisen Ristin keskustoimiston väki
 
 
Maarit Pimiä
Humanitaarisen oikeuden harjoittelija/Praktikant i humanitär rätt
Suomen Punainen Risti/Finlands Röda Kors
spr.humanitaarinenoikeus (at) redcross.fi
+ 358 20 701 2160
Laivanvarustajankatu 6/Skeppsredaregatan 6, 00140 Helsinki/Helsingfors