Filosofiseminarium i Hangö i augusti 2011

Välkommen till filosofiseminarium i Hangö i augusti 2011!

Det traditionella filosofiseminariet ordnas 19.-21.8.2011 i Hangö. Om
jag inte räknat fel, så är det faktiskt 10-års(!) jubileum för seminariet i år. Programmet och de praktiska arrangemangen följer samma mönster som tidigare. Bakom arrangemanget och finansieringen står Interbaas rf.

Avsikten med seminariet är att i en informell omgivning diskutera frågor kopplade till ämnet filosofi på ett filosofiskt sätt. Vi fortsätter att behandla ämnen som är relevanta för såväl akademisk som mer tillämpad filosofi. Alla filosofiintresserade är välkomna!

I år kretsar frågorna och programmet kring olika sätt att förverkliga och leda filosofiska samtal i grupp. Vi bekantar oss med och jämför olika sätt och metoder att göra filosofi tillsammans. Programmet kommer att bestå av en sokratisk dialog, två workshopaktiga programpunkter (Filosofi med barn – en presentation av ett projekt vid Helsingfors kulturcentral Annegården samt Filosofi i Oscar Brenifiers anda) och en avslutande diskussion. Vi återkommer med detaljer i början av augusti.

Programmet börjar punktligt kl 18 på fredagen 19.8 hos familjen Garoff, Högbergsgatan 5 i Hangö. En del av diskussionerna och måltiderna äger rum på Café Park mitt emot Hangö Casino, eller utomhus om vädret tillåter. Seminariet avslutas med söndagens frukost. Det är möjligt att ta sig ett morgondopp före frukosten.

Att delta i seminariet är gratis och seminariedeltagarna bjuds på filosofiskt stimulerande program, övernattning hos Garoffs, hemlagad middag på fredag, frukost och lätt lunch på lördag på Café Park samt frukost på söndag. På lördag äter vi middag på restaurang där varje deltagare betalar för sin egen mat och dryck.

Så boka in datumen i kalendern och anmäl ditt intresse att delta till adressen marianne.airisniemi(a)helsinki.fi. Vi skickar mer information när datumet närmar sig. Meddela också gärna ifall du inte tänker övernatta hos Garoffs.

Om du har frågor, kontakta Ferdinand Garoff, ferdinand.garoff(a)gmail.com eller Marianne Airisniemi, marianne.airisniemi(a)helsinki.fi.

mvh, Marianne Airisniemi
Interbaas rf.
tel. + 358 50 358 9640