Suomen edustajat International Philosophy Olympiad 2011 -kilpailuun

Suomea edustamaan International Philosophy Olympiad IPO 2011 –kilpailuun, joka järjestetään Wienissä 26.-29. toukokuuta, on valittu

Milla Huuskonen (Helsingin kuvataidelukio)
Sakari Nuuttila (Tikkurilan lukio)

IPO eli International Philosophy Olympiad on vuosittain pidettävä kansainvälinen filosofian tiedeolympialaistapahtuma. (lisätietoa http://philoessay.at.gg/ ja www.fisp.org/olympiad.html sekä www.philosophy-olympiad.org/index.html ) Kilpailu koostuu yhdestä esseestä ja sen yhteydessä on nelipäiväinen filosofiatapahtuma. Joukkueessa on kaksi kilpailijaa ja kaksi maan virallista IPO-edustajaa. Suomen joukkueessa on lisäksi mukana valmentajia ja kilpailumatkan yhteydessä järjestetään opettajien opintomatka, johon erityisesti kilpailjoidne filosofian opettajien toivotaan osallistuvan. Suomen IPO-kilpailutoiminnan rahoittaa Opetushallitus ja käytännön järjestelyistä vastaa Filosofian ja elämänkatsomustiedon opettajat FETOry:n ja Suomen Filosofisen yhdistyksen muodostama Suomen IPO. IPO-tiimiin kuuluvat opetusneuvos Pekka Elo, opettaja Juha Savolainen ja rehtori Satu Honkala sekä tarvittaessa muita asiantuntijoita.

Osallistuminen tiedeolympialaisiin on merkittävä kansainvälinen edustustehtävä. Joukkueen jäsenet edustavat tapahtumassa oman koulunsa lisäksi myös oman kuntansa opetustoimea ja Suomen koululaitosta. Joukkueeseen valittavilta vaaditaan filosofisen osaamisen lisäksi myös tehtävän edellyttämiä edustusvalmiuksia.

Valmennus ja kilpailutapahtuma ovat koululle ja opiskelijalle maksuttomia. Suomen IPO-valmennustiimi toivoo että koulu suhtautuu opiskelijan IPO-edustukseen kannustavasti ja pyrkii tarvittaessa löytämään joustavia järjestelyjä niin että opiskelija voi sekä osallistua kilpailuun että suorittaa koulutyönsä.

Kilpailumatka kestää todennäköisesti 25.-29.5. Sitä varten tarvitsemme tiedon opiskelijan vakuutuksesta. Helsinkiläiset opiskelijat ovat vakuutettuja, kun rehtori tekee heistä opetusviraston ohjeen mukaisen matkapäätöksen. Tarvittaessa vakuutamme kilpailijan erikseen.

Kilpailijoiden valmennus jatkuu kilpailuun asti ja kilpailijat ottavat varmasti mieluusti vastaan myös oman koulun filosofian, englannin ja äidinkielen opettajien neuvoja valmistautuessaan englanninkielisen kilpailuesseen laatimiseen.


Onnittelut valituille ja heidän opettajilleen!

IPO-tiimin puolesta,
Satu Honkala