Filosofinen kulttuurilehti Paatos 1/2011 on ilmestynyt

Vuoden ensimmäinen Paatos on netissä!

Paatos on vuonna 2007 perustettu noin kolme kertaa vuodessa ilmestyvä tamperelainen filosofia- ja kulttuurilehti, jonka toimituskunta koostuu filosofian opiskelijoista. Tarjoamme monipuolisia, uusia ja yllättäviä näkökulmia monenkirjaviin teemoihin. Käsittelemme ajankohtaisia kirjoja ja haastattelemme mielenkiintoisia ihmisiä. Löydät Paatoksen osoitteesta http://www.uta.fi/jarjestot/aatos/paatos/index.html.

Uusimman numeromme teema on eläin. Mikä on eläimen ja filosofian suhde? Onko filosofian mahdollista sanoa jotain eläimestä itsessään, ja ennen kaikkea: pitääkö sen?

Seuraavassa numerossa käsittelemme Puolaa. Puolalainen ajattelu ja kulttuuri, oli kyse sitten filosofiasta, kirjallisuudesta, yhteiskuntatieteistä, elokuvasta, kuvataiteesta tai runoudesta, ovat jääneet suomalaisessa keskustelussa ansaitsemattomasti vähälle huomiolle.

Onko sinulla tarjota meille teksti vaikkapa ajankohtaisesta kirjasta tai edellä kuvaillusta teemasta? Voit lähettää tiedustelusi ja juttusi osoitteeseen lauri.polvivaara(at)uta.fi tai elina.halttunen(at)uta.fi. Seuraavan numeromme deadline on 15.5.

Paatoksen puolesta,

Elina Halttunen-Riikonen & Lauri Polvivaara, päätoimittajat