Kulttuurilehti Paatoksen numero 3/2010 on ilmestynyt

Paatos 3/2010 on ilmestynyt!

Reilu sata vuotta on ollut puhetta erityisesti kielestä. Kielen avulla maailma otetaan haltuun, ja vain sen välityksellä voidaan muut ihmiset kohdata. "Kielellisen käänteen" jälkeen kieli on ollut välttämätön, aina läsnäoleva ultimaattinen mediumi, jonka ohi ei voi käydä minkään asian äärelle. Mutta mikä tämä ihmeellinen kieli oikein on?

Joitakin vastauksia löytää Paatoksen uusimmasta kieliteemaisesta numerosta. Kielen lisäksi virtuaalipainatteessa sivutaan muun muassa lasten ja nuorten filosofiaa, Dostojevskiä, keskustelun tympeyttä, antiikin filosofiaa, ja on mukana muutama runokin.

Tähän mennessä laajimman Paatoksen äärelle pääsee kätevästi osoitteessa
http://www.uta.fi/jarjestot/aatos/paatos/uusin.html.


Paatos on vuonna 2007 perustettu noin kolme kertaa vuodessa ilmestyvä tamperelainen kulttuurilehti, jonka toimitus koostuu lähinnä filosofian opiskelijoista. Julkaisemme artikkeleita, haastatteluja, kirja-arvioita ja kaiken maailman muitakin tekstejä laajasti filosofian ja tiukasti kulttuurin eri aloilta.

Seuraava Paatos ilmestyy keväällä 2011. Jos sinulla on jutun aihetta tai peräti kirjoitettuna valmis teksti, ota yhteyttä päätoimittajiin tai lehtemme toimitukseen.

Paatoksen kakki numerot ovat saatavilla lehden sivuilla osoitteessa
http://www.uta.fi/jarjestot/aatos/paatos/.


Mieltä kiehertäviä ja kiinteyttäviä lukuhetkiä toivottaa,
Paatoksen toimitus