CFP: RAPPIO! - kevätseminaari turhan tutkijoille; 15.4.2011, Pori

CFP:

RAPPIO! - kevätseminaari turhan tutkijoille

Tutkitko populaari-, historia-, teknologia- tai muiden kulttuurien 'hävettäviä' alueita? Oletko kohdannut tutkimustasi esitellessä tilanteita, joissa aiheesi oikeutusta epäillään? Onko sinulta kysytty, kuinka tuollaista voidaan yleensäkään tehdä saati sitten tutkia? Koetko joutuvasi selittelemään aineistojasi, metodejasi ja tuloksiasi?

Turun yliopiston digitaalisen kulttuurin oppiaine järjestää yhteistyössä IIPC:n (International Institution of Popular Culture) ja paikallisten toimijoiden kanssa RAPPIO! -seminaarin perjantaina 15.4.2011 Porin yliopistokeskuksessa, vanhan Puuvillatehtaan miljöössä. Rappioteemaan ulkoisestikin sopiva historiallinen rakennuskompleksi on kehtona useille arveluttaville vapaa-ajan toiminnoille (esim. kahvila A-oikeuksin, taistelulaji- ja crossfit-sali, lainsuojaton teatteri sekä yliopisto-opiskelijoiden biletila).

Kulttuurintutkijoiden usein kohtaamia ongelmatilanteita kieli poskessa lähestyvä seminaari on suunnattu kaikille viihteellisten ja yleensäkin 'turhien' aiheiden tutkijoille. Tilaisuudella halutaan tuoda esiin näkemystä siitä, että kulttuuristen ilmiöiden ja prosessien tutkimuksessa ei ole olemassa kohteita, joita ei sovi tai kannata tarkastella. Iltaohjelma noudattaa seminaarin teemaa: Rappiobileissä voit ottaa konkreettista tuntumaa nyky-yhteiskunnan dekadenssiin.

Pyydämme nyt ehdotuksia seminaarin sisällöiksi. Voit ehdottaa esimerkiksi toiminnallista työpajaa, paneelikeskustelua, perinteistä työryhmäsessiota tai esitystä johonkin edellä mainituista.

Mahdollisia teemoja voivat olla esimerkiksi:
•       Oman tutkimuksen esittely
•       Populaaritutkimuksen kritiikki
•       Oman tutkimuksen saama vastaanotto
•       Viihteellisen aiheen 'hyväksi' kontekstualisoiminen
•       Muut tutkimustyöhön liittyvät ongelmat (esim. tutkimusetiikka)

Lähetä max. 500 sanan abstrakti 1.11.2010 mennessä osoitteella riikka.turtiainen(at)utu.fi tai sari.ostman(at)utu.fi. Seminaarin ohjelma tarkentuu ehdotusten perusteella 10.1.2011 mennessä, jonka jälkeen alkaa työryhmiin ilmoittautuminen.