Kriittisen korkeakoulun syksyn 2010 kursseja

Kriittisen korkeakoulun syksyn 2010 ohjelmistoa
http://www.kriittinenkorkeakoulu.fi/filosofiakoulu.html

Miksi Cicero on yhä yksi kaikkien aikojen mestaripuhujista? Miten Barack Obama selätti John McCainin USA:n presidentinvaaleissa 2008? Mitä eroa on MacGyverin ja Sherlock Holmesin päättelyllä? Jos haluat oppia mestariargumentoijaksi, osallistu marraskuun lopulla järjestettävälle Kriittisen korkeakoulun ja Filosofian Akatemian filosofisen argumentaation intensiivikurssille.


Kriittinen korkeakoulu järjestää yhteistyössä Filosofian Akatemian kanssa:

FILOSOFISEN ARGUMENTAATION INTENSIIVIKURSSI

La-su 30-31.10.2010 klo 10-15, Albertinkatu 27

Intensiivikurssilla opit argumentoimaan taitavasti ja tunnistamaan huonot argumentit. Opit loogisen päättelyn perusteet ja opit ymmärtämään myös logiikan sivuuttavaa argumentointia. Kurssilta saat mukaasi monipuolisen argumentoinnin ja retoriikan työkalupakin, jonka avulla perustelet vakuutta-vasti näkemyksesi ja rakennat sujuvasti puheesi. Kurssilla käsitellään loogisen argumentaation perusteet ja tutustutaan argumentaation ja retoriikan metodeihin. Kurssi päättyy argumentaatiotyö-pajaan, jossa pääset heti soveltamaan oppimaasi käytännössä.

Kurssin kouluttajana toimii FM Lauri Järvilehto.

Kurssin sisältö:
1. Filosofisen argumentaation perusteet
2. Filosofisen argumentaation metodit
3. Argumentin kritiikki
4. Retoriikka
5. Argumentaatiotyöpaja

Kurssin hinta on 50 euroa. Ilmoittautuminen 21.10. mennessä.

Kriittinen korkeakoulu on yksityinen ja sitoutumaton valtion tukema koulutus- ja kulttuurikeskus. Filosofian Akatemia on filosofista tutkimusta ja koulutustoimintaa harjoittava yritys.

Lisätietoja:
www.kriittinenkorkeakoulu.fi
www.filosofianakatemia.fi


Mitä tekemistä korpeilla on loogisen päättelyn kanssa? Mitä eroa on Sherlock Holmesin, MacGyve-rin ja Aristoteleen päättelyllä? Logiikka muodostaa ajattelumme kivijalan. Loogisilla päättelykeinoilla tehostat merkittävästi ajattelun taitojasi. Osallistu Kriittisen korkeakoulun ja Filosofian Akatemian järjestämälle logiikan intensiivikurssille ja nosta päättelykykysi uusiin ulottuvuuksiin.

Kriittinen korkeakoulu järjestää yhteistyössä Filosofian Akatemian kanssa:

LOOGISEN PÄÄTTELYN INTENSIIVIKURSSI

La-su 20.-21.11.2010 klo 12-18, Albertinkatu 27

Loogisen päättelyn intensiivikurssilla opit kattavan valikoiman ajatteluasi tehostavia päättelykeino-ja. Kurssilla opit hyödyntämään aristoteelista päättelyä ja tutustut salapoliisipäättelyn ja muodolli-sen logiikan perusteisiin. Opit hyödyntämään logiikan sivuuttavaa eli lateraalista ajattelua ja välttä-mään tyypillisimmät päättelyvirheet.

Kurssi koostuu osallistavista luentokokonaisuuksista ja huipentuu päättelytyöpajaan, jossa pääset hyödyntämään oppimaasi, hieromaan älynystyröitäsi ja ratkomaan visaisia loogisia pulmia. Kurssi ei edellytä aiempaa logiikan tai argumentaatioteorian tuntemusta.

Kurssin kouluttajana toimii FM Lauri Järvilehto

Osallistu Loogisen päättelyn intensiivikurssille ja kaiva esiin sisäinen salapoliisisi!

Kurssin sisältö
1. Mitä on looginen päättely?
2. Aristoteelinen päättely
3. Muodollisen logiikan perusteet
4. Salapoliisiajattelu ja MacGyverismi
5. Pähkinänkova päättelytyöpaja

Kurssin hinta on 50 euroa. Ilmoittautumiset 11.11. mennessä.

Osallistavan luonteen tähden kurssille mahtuu vain 12 ensimmäisenä ilmoittautunutta.


Sokraattinen dialogi

Rakkaus la-su 16-17.10.2010 klo 10-15,
               ilmoittautumiset 8.10. mennessä

Onnellisuus la-su 27.-28.11.2010 klo 10-15,
               ilmoittautumiset 19.11. mennessä

Sokraattinen dialogi on yhdessä ajattelua. Filosofi Sokrateen mukaan nimetyssä dialogissa syvennytään teemaan yksilön oman kokemuksen kautta. Kokemuksesta kumpuava hiljainen tieto filosofisessa keskustelussa voi syventää ymmärrystä aiheesta ja aukaista samalla myös uusia näkökulmia.

Sokraattinen dialogi - taustaa

Sokraattinen dialogi on filosofisen ryhmäkeskustelun muoto, joka kehitettiin 1920-luvulla Saksan Göttingenissä. Jo tuolloin pyrkimys oli harjoittaa filosofiaa käytännössä vastapainona filosofian  teoreettiselle opetukselle.

Metodina ryhmäkeskustelussa on valitun teeman tarkastelu oman kokemuksen avulla. Esimerkiksi jos pohditaan vaikkapa vapautta, miettii kukin miten vapaus on hänen kohdallaan ilmennyt. Kokemusten kautta valottuu pikku hiljaa ryhmän näkemys aiheesta. Kysymys on toisin sanoen yhdessä ajattelusta, ihmettelystä ja näkemysten vaihdosta, osallistumiseen ei tarvita filosofian opinto-ja.

Vetäjänä FM, psykoterapeutti Elli Arivaara-Ebbe.

Dialogit järjestetään Kriittisen korkeakoulun tiloissa, Albertinkatu 27 a B 12.

Hinta 60 euroa / dialogi.


Tiedustelut ja ilmoittautumiset:
Kriittinen korkeakoulu Albertinkatu 27 a B 12 00180 Helsinki (09) 684 0010 info(at)kriittinenkorkeakoulu.fi
www.kriittinenkorkeakoulu.fi