Laajennettu mieli -työpaja

LAAJENNETTU MIELI -TYÖPAJA

Miten tiedät kaiken, etkä unohda mitään? Haluatko muuntaa internetin hahmottoman datatulvan sinua välittömästi kiinnostavaksi informaatioksi? Haluatko nopeuttaa ja helpottaa ajattelutyötä verkkoteknologian avulla? Ajattelu ei ole vain aivotoimintaa - ajattelua voi siivittää myös ulkoisten apuneuvojen avulla. Osallistu LAAJENNETTU MIELI - työpajaan ja opit hyödyntämään tietoverkkoa ennennäkemättömän ketterästi.

Helsingin yliopiston tutkimus- ja innovaatiopalvelut järjestää yhteistyössä Filosofian Akatemian kanssa:

LAAJENNETTU MIELI
Teknologia ajattelun apuvälineenä –työpaja

Aika: Tiistai 26.1.2010 klo 12.30-17.45

Paikka: Siltavuorenpenger 20 R, Minerva K114

LAAJENNETTU MIELI -työpajassa opetellaan hyödyntämään nykyteknologiaa ajattelun apuvälineenä. Työpajassa käsitellään monipuolisesti erilaisia hakutekniikoita, verkkopilven hyödyntämistä muistin laajentajana, informaatiokohinan eliminointia ja internetin lähes rajattomien informaatiosisältöjen jäsentämistä tarkkarajaisesti omien mielenkiinnon kohteiden mukaan.

Työpaja koostuu sekä tiiviistä, osallistavista luento-osuuksista että näitä soveltavasta työpajatyöskentelystä. Kurssi ei edellytä aiempaa verkkoteknologian tuntemusta. Kouluttajana toimii FM Lauri Järvilehto.

Ajattelu ei tapahdu vain pään sisällä - opettele siis hyödyntämään nykyteknologian tarjoamat ajattelun laajentamisen mahdollisuudet. Työpajaan osallistuttuasi tiedät kaiken, minkä internet tietää, etkä unohda mitään, mitä et halua unohtaa.

Kurssisisältö:
1. Google ja Wikipedia - kaikki tieto taskussasi
2. Evernote - lisämuisti mielellesi
3. Informaatioimmersio - kuinka tiedän sen, mitä minun oikeasti tarvitsee tietää?
4. Mitä nyt - mitä seuraavaksi?
5. Työpaja

Koulutukseen otetaan mukaan 20 nopeimmin ilmoittautunutta!
Lisätiedot ja sitova ilmoittautuminen 22.1.2010 mennessä

Filosofian Akatemia on filosofiseen tutkimukseen ja koulutukseen erikoistunut yritys.
www.filosofianakatemia.fi

Ps. Onko sinulla tutkimuslähtöinen idea tai tuote, jonka mahdollisuudet haluaisit kartoittaa ja hyödyntää? Tilaisuudessa saat tietoa myös Tutkimuksesta liiketoimintaa (Tuli) –ohjelman mahdollisuuksista.

www.tuli.info