DA VINCI -työpaja

DA VINCI -TYÖPAJA

Oletko joutunut valkoisen paperin noitumaksi – onko tyhjä Word-ruutu pahin vihollisesi? Joskus voi olla vaikeaa uskoa, että luovuus on keskeinen inhimillinen ominaisuus, joka löytyy jokaiselta pikkulapselta luonnostaan. Näin eritoten, koska innovatiivisuuden lahja näyttäisi siunaantuneen täysikasvuisista vain harvoille ja valituille. Jokainen ihminen on kuitenkin pohjimmiltaan luova.

Helsingin yliopiston tutkimus- ja innovaatiopalvelut järjestää yhteistyössä Filosofian Akatemian kanssa:

DA VINCI -TYÖPAJA
Innovaatiometodikurssi

Aika: keskiviikko 28.10.2009 klo 13.00 – 18.00

Paikka: Helsingin yliopiston päärakennus, Aud.III, 2-krs, Fabianinkatu 33.

DA VINCI -työpajassa tutustutaan luovaa työtä aktivoiviin ja helpottaviin ajattelutekniikoihin ja apuvälineisiin. Työpajassa luovaa työtä tarkastellaan viisiportaisena prosessina, jossa divergentit, eli hajauttavat työvaiheet vuorottelevat konvergenttien, eli kokoavien työvaiheiden kanssa. Työpajassa tutustutaan eri työvaiheisiin ja niitä helpottaviin työkaluihin, kuten lateraaliajatteluun, visiointiin ja aivomyrskyihin.

Työpaja on käytännönläheinen ja ratkaisukeskeinen. Se tarjoaa osallistujille välittömästi sovellettavan joukon työkaluja arjen ja työn haasteisiin. Työpaja koostuu sekä tiiviistä, osallistavista luento-osuuksista että näitä soveltavasta työpajasta. Kurssi kestää yhteensä viisi tuntia. Kouluttajana toimii FM Lauri Järvilehto.

Ravistele hereille sydämesi pikkulapsi, sytytä sisäinen renessanssinerosi ja osallistu DA VINCI -työpajaan. Työpajaan osallistuttuasi et enää joudu valkoisen paperin pauloihin.

Kurssisisältö:
1. Luovan työn dynamiikka
2. Luova mieli: luovan työn apuvälineet
3. Luova ryhmä: aivomyrsky ja dialektiikka
4. Innovaatiotyöpaja

Luovan aivomyrskyn ja innovaatioiden ohella tarjolla myös kahvia sekä tietoa Tutkimuksesta liiketoimintaa (Tuli) –ohjelmasta ja tutkimustoiminnan kaupallistamisen mahdollisuuksista.

Filosofian Akatemia on filosofiseen tutkimukseen ja koulutukseen erikoistunut yritys.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen 26.10.2009 mennessä erto.ornberg@helsinki.fi

www.tuli.info
www.filosofianakatemia.fi