Slavoj Žižekin vierailuluento "What does it mean to be a communist today?"; 30.11.2009, Helsinki

"On paljon helpompaa kuvitella ekologinen katastrofi tai maapalloon osuva meteori ja koko ihmiskunnan tuhoutuminen kuin kuvitella vaihtoehtoa kapitalismille. " Slavoj Žižek

Kulttuuriteorian slovenialainen Elvis, Slavoj Žižek luennoi Helsingissä 30.11 ja 1.12.

Maanantaina 30.11, klo 15.00,
Porthanian salissa I [Yliopistonkatu 3, Helsinki]:
"What does it mean to be a communist today?"

Slavoj Žižek (s. 1949) on slovenialainen dialektis-materialistinen filosofi, psykoanalyytikko ja kulttuurikriitikko.

Tilaisuuksiin on vapaa pääsy! Tervetuloa!

Gaudeamus, Into Kustannus, Kiasma-teatteri, KSL, Taiteiden tutkimuksen laitos ja Yleisen valtio-opin laitos Helsingin yliopisto, Vasemmistofoorumi, Voima

Žižekin muu ohjelma vierailun aikana:

Huom.: Slavoj Žižekin vierailun päivämääriin oli eksynyt virheitä. Alla olevassa ilmoituksessa korjaukset näkyvät korostettuina [28.9.2009]:

Slavoj Žižek saapuu Helsinkiin 30.11.–2.12. Hanna Kuuselan ja Kimmo Jylhämön toimittama kirja Politiikkaa idiootti! - Vastakkainasetteluja Žižekin kanssa julkaistaan ma 30.11. kello 11 Vanhan ylioppilastalon Musiikkisalissa, Mannerheimintie 5. Haastattelukirja pohjautuu tekijöiden keskusteluun Žižekin kanssa ja Žižekin teksteihin. Samassa tilaisuudessa julkaistaan myös Pehmeä vallankumous. Psykoanalyysi, taide ja politiikka. Kirjan tekstit ovat suomentaneet Elia Lennes ja Janne Porttikivi. Kustantaja on Gaudeamus.

Žižek alustaa Helsingin yliopistolla ma 30.11. politiikasta ja yhteiskunnallisesta ajattelusta, ja ti 1.12. Kiasman teatterissa elokuvasta ja taiteesta (Žižek on oopperaentusiasti, erityisesti Wagnerin oopperoiden). Kiasman teatterissa esitetään myös hänen elokuvansa Žižek ja Perverts guide to cinema. Tarkempi ohjelma myöhemmin.