UNESCOn kansainvälinen filosofian päivä

UNESCOn kansainvälinen filosofian päivä
20.11. 2008

 

***

Ohjelma:

The World Philosophy Day 2008  20.11 

klo. 12.00 - 14.30

University of Helsinki
Siltavuorenpenger 20 A auditorio 107

 

The Truth and Philosophy

The lecturers:

Tõnu Viik (Estonia):  The Fate and Status of philosophy
Margus Ott (Estonia): The Task of Philosophy: Destruction and Construction
Heta Gylling: The Dangers of Truth
Vesa Korkkula: Is there room for philosophy

After lectures Unesco's the World Philosophy Day Baltic Sea essay event results will be released!

 

Welcome!

 

Organizers:
Finnish Unesco ASP-net, Estonian National Commission for UNESCO, Feto The Finnish Philosophy and Philosophy of Life Teacher's Assosciation, Association Internationale des Professeurs de Philosophie and the Department of Social and Moral Philosophy of Unversity of Helsinki

 
The World Philosophy Day event at University of Tallinn  21.11. klo 12.00
"The Fate and Status of Philosophy"

***


Suomen UNESCO -kouluverkko, Filosofian ja elämänkatsomustiedon opettajat ry (FETO) ja Suomen filosofinen yhdistys (SFY) järjestävät filosofisen esseetapahtuman perusopetuksen sekä lukioiden ja ammattioppilaitosten oppilaille.

Esseetapahtumassa on erilliset sarjat peruskoulun oppilaille ja toisen asteen oppilaitosten opiskelijoille. Peruskoulujen oppilaat kirjoittavat esseen omalla äidinkielellään. Esseiden aiheissa on otettu huomioon niin pienet kuin suuremmat oppilaat. Toisen asteen oppilaitosten opiskelijat englanniksi, ranskaksi tai saksaksi (ei kuitenkaan omalla äidinkielellä). Vieraalla kielellä kirjoittavat saavat käyttää sanakirjaa apuna.

Toisen asteen oppilaitosten sarjassa esseekilpailu toimii samalla myös Suomen joukkueen karsintana vuoden 2009 filosofian olympialaisiin, jotka järjestetään Helsingissä toukokuussa 2009. Olympialaisten vastuullinen järjestäjä on International Federation of Philosophical Societes (FISP), jonka jäsen Suomen Filosofinen Yhdistys on. Tapahtuma järjestetään yhteistyössä UNESCOn filosofian osaston kanssa.

Esseetapahtumaan osallistuvien toisen asteen oppilaitokset voivat tilata esseiden aiheet 16.10. mennessä joko sähköpostitse osoitteesta johan.autio (at) vantaa.fi tai postitse osoitteesta Opetushallitus UNESCO ASP/ Pekka Elo, PL 380, 00531 Helsinki. Oppilaitokset järjestivät kontrolloidun 2 tunnin tilaisuuden 22. – 24.10. välillä. Esseetapahtuma on myös avoin kaikille Itämeren maille. Filosofiaa ja filosofisia kysymyksiä pohtivan kirjoituksen on tarkoitus olla ytimekäs ja tiivis. Tapahtumaan osallistuvien oppilaitosten tulee valita enintään kaksi esseetä ja lähettää kirjoitukset 4.11. mennessä sähköpostilla tai postitse yllä mainittuun osoitteeseen.

Peruskoulusarjan tapahtuman järjestäminen on vapaamuotoisempi, mutta kirjoitelmien aiheiden tilaamisaikataulu on sama. Tuotokset voitte toimittaa 11.11. yllä mainitulla tavalla.

UNESCOn kansainvälisenä filosofian päivänä torstaina  20.11. järjestetään Helsingissä filosofinen symposio, jossa julkaistaan palkittujen osallistujien nimet tiedotusvälineille ja heidän esseensä julkaistaan internetissä osoitteissa www.feto.fi. Sen vuoksi pyydämme osallistujilta lupaa kirjoituksen julkaisemiseen. Esseistä, seminaarista ja tapahtumista kootaan julkaisu. Seuraavana päivänä 21.11. syposio jatkaa työskentelyä Tallinnassa.

Lisätiedot: Pekka Elo 040 348 7215; pekka.elo (at) oph.fi